NASA publikon imazhet e detajuara të planetit Mars

fotot-marsSipërfaqja e planetit të kuq mund të jetë një tokë e shkretë me pak aktivitet gjeologjik, por është e mbushur me të çara nga polet e akullta deri në pellgjet ujore të thella.
Një skuadër e NASA-s, ka lancuar më shumë se 600 foto të planetit Mars, ku tregohen duna, kratere dhe shtresa të tjera gjeologjike.

Çdo fenomen tregon diçka të re për historinë e planetit tonë fqinj, i cili dikur ka qenë i mbuluar me oqeane, shtresa akulli dhe vullkane shpërthyes aktivë.
Në foto duken një nga gjërat më të veçanta të Marsit: krateret e tij. Shumë nga krateret e gjendura aty janë formuar në mënyra të ndryshme si për shembull nëpërmjet aktivitetit vullkanik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here