Të lindurit në muajin tetor, ja disa lajme për ju…

3
Kliko per me shume info

sick_2825572bHulumtimet e fundit flasin për sëmundjet dhe për të prekurit e tyre. Sipas studimeve, ata që lindin në muajin tetor janë më të prirur për tu sëmurë.
Hulumtuesit në Universitetin e Columbia-s në Neë york gjetën prova të mjaftueshme të lidhjes mes muajit të lindjes dhe rrezikut për të formuar sëmundje të ndryshme.
Duke përdorur një algoritëm, të cilin e ndërtuan, shkencëtarët shikuan regjistrimet mjekësore të rreth dy milionë banorëve në Neë York, të lindur gjatë viteve 1900-2000.
Ata gjetën se njerëzit e lindur në tetor kishin më shumë gjasa që të vuajnë nga një rang i gjerë i sëmundjeve të ndryshme, të tilla si: infeksion në gjoks, por foshnjat e lindura në muajin maj dhe gusht kishin shumë më pak gjasa që të vuanin nga sëmundje të ndryshme.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here