Mos e anashkaloni, ja koha ideale për të ngrënë mëngjes

Kliko per me shume info

UntitledShumë të ngarkuar gjatë mëngjesit dhe paska të përgjumur, na detyron të tregohemi të pakujdesshëm dhe të mos ushqehemi ashtu sic duhet dhe në orarin e duhur. Studimet flasin për mëngjesin dhe orarin ideal për të. Sipas tyre, koha ideale për të ngrënë mëngjes është rreth lindjes së diellit. Ne duhet që të konsumojmë ushqimin e parë brenda dy orëve pas lindjes së diellit.
Mbani gjithmonë në mend se ushqimi i mëngjesit duhet të jetë i plotë, ngaqë në këtë kohë trupi djeg kalori më shumë dhe më lehtësisht.
Ngrënia e mëngjesit në orën 9 apo 10 është shumë vonë. Mëngjesi duhet të jetë i balancuar në karbohidrate dhe proteina. Është mirë që të konsumojnë qumësht dhe vezë në mëngjes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.