Femra, mjekët këshillojnë që të lindni fëmijët në moshë të madhe, arsyeja?

UntitledFëmijët të cilët lindin nga nënat më të vjetra kanë tendenca të jenë më të gjatë, më të shëndetshëm dhe më të edukuar sesa vëllezërit apo motrat të cilët kanë lindur para tyre.
Këto janë zbulimet e studimit të ri nga Mikko Myrkyla dhe Kieron Barclay, të cilat janë publikuar këtë javë në Population and Development Revieë, transmeton Telegrafi.
Barclay dhe Myryskyla kishin vëzhguar të dhënat e më shumë se 1.5 milionë meshkujve suedezë dhe grave të lindura mes viteve 1960 dhe 1991 dhe i kishin ekzaminuar lidhjet mes moshës së nënës në kohën e lindjes dhe gjatësinë, shëndetin si dhe suksesin e arritur nga fëmijët e saj.
Ata kanë zbuluar se pasi që vitet po shënojnë progres, njerëzit po bëhen më të shëndetshëm dhe mundësitë e edukimit po përmirësohen – prandaj, sipas tyre, ja vlen të lindni më vonë. /Telegrafi/

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Metodat ekstreme, si stërvitet policia më e fortë në botë…+18

Në këtë video duket disa nga policët më të fortë në botë ...