Ekonomi: 6.2 mld lekë ndihmë shtetërore në 2015

milvaMinistria e Ekonomisë publikoi raportin vjetër të ndihmës shtetërore për vitin 2015, ku thotë se në këtë vit u ndanë 6.2 miliardë lekë në total.

Ministrja Milva Ekonomi tha se nga kjo ndarje, sektori i bujqësisë përfitoi 1.5 miliardë lekë, ndërsa 13 subjekte bujqësore përfituan akcizë për lëndët djegëse në vlerën e 1.1 miliardë lekëve.

Nga fondi i ndihmës për vitin 2014 dhe 2015, ministrja tha se u punësuan rreth 8400 persona, nga të cilët 43 persona me aftësi ndryshe.

850 ndërmarrja morën mbështetje nga i njëjti mekanizëm dhe u trajnuan në fusha të ndryshme rreth 2370 persona.

Në fund, ministrja ftoi çdo eksportues që shqetësime, që t’i raportojnë ato në postën elektronike të Ministrisë së Ekonomisë, [email protected]

Kliko per me shume info Kliko per me shume info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Konfindustria kundër amnistisë fiskale: Godet rëndë biznesin e rregullt

Konferderata e Industrive të Shqipërisë deklarohet kundër ligjit të faljeve të detyrimeve tatimore ...