Hakmarrja e Erdogan në Turqi, shkarkohen 100 mijë funksionarë shtetërorë

Kliko per me shume info

erdoganiiAutoritetet turke kanë shkarkuar më shumë se 10 000 funksionare shtesë në kuadër të hetimeve të hapura pas përpjekjes për grusht shteti në korrik, sipas dy dekreteve, që njoftojnë gjithashtu mbylljen e disa dhjetëra mediash.

Gjithësej 10 131 punonjës të shtetit, kryesisht të ministrive të Edukimit, Drejtësisë dhe Shëndetësisë, janë shkarkuar, sipas këtyre dekreteve të publikuara dje në mbrëmje në Fletoren Zyrtare, ndërkohë që shumë funksionarë të tjerë janë prekur më parë nga ky spastrim që prej grushtit të shtetit të 15 korrikut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.