Gruaja që përgjoi gjyqtarin: Si më rrihte vjehrra, kërkova 3 herë udhrëra mbrojtje

1
Kliko per me shume info

gruajaaGruaja 38 vjeçare që denoncoi kreun e gjykatës së Gjirokastrës për favore seksuale, prej 3 vitesh dhunohet dhe kërcënohet nga ish-vjehrra.
Kështu ka deklaruar para prokurorëve të çështjes e dëmtuara gjatë marrjes në pyetje. Ajo i ka vënë në dispozicion hetuesve urdhërat e mbrojtjes të lëshuar nga gjykata e Gjirokastrës, e cila urdhëron që vjehrra mos të afrohet pranë 38 vjeçares.

Gjatë dëshmisë së saj 8 orësh, nëna e dy fëmijëve ka treguar se ëshët lënë në rrugë nga njerëzit e bashkëshortit, duke u kthyer për të jetuar pranë prindërve bashkë me dy fëmijët për të cilët ish-bashkëshorti nuk paguan edhe pensionin ushqimor.
Nga ana tjetër mësohet se 38 vjeçarja i ka treguar hetuesve takimet me kryetarin e gjykatës, tashmë të shkarkuar nga detyra dhe pezulluar edhe nga puna si gjyqtar. Ajo i ka thënë prokurorëve se e kishte takuar për t’i kërkuar ndihmë dhe të sqaront se çfarë rrugë të ndiqte për të siguruar banesën për fëmijët.

Gjatë këtyre takimeve, 38 vjeçarja ka treguar se ai e provokonte dhe ka kërkuar favore seksuale për ta ndihmuar. Nëna e dy fëmijëve ka pranuar se është takuar me gjyqtarin e pezulluar Guximtar Boçi jo vetëm në lokal, por edhe në zyrën e tij të punës. Në këto takime, ka thënë nëna e dy fëmijëve Boçi insistonte të krijonte një lidhje intime në shkëmbim të ndihmës në gjykatën e shkallës së parë dhe atë të apelit.

E dëmtuara ka pretenduar gjatë dëshmisë se për shkak se nuk kishte pranuar lidhjen me kryetarin e gjykatës, ky i fundit kishte ndërhy te gjyqtarja e çështjes që të jepte vendimin kundër saj. Vendim ky që më pas është lënë në fuqi edhe në Gjykatën e Apelit në Gjirokastër në favor të familjarëve të ish-bashkëshortit të 38 vjeçares.

Burimet nga Akuza, i thanë ABC News se në gjirokastër, veç pyetjes së nënës së dy fëmijëve që jetonte te prindërit e saj, janë sekuestruar edhe dosjet material që ndodheshin në Gjykatë. Si vendimet e urdhër-mbrojtjes ashtu edhe vendimet civile, të divorcit, të pretendimit të pronës si dhe kopja e kallëzimit që ndodhet në prokurori, për kontratën fictive që pretendon 38 vjeçarja që e kanë bërë me ish-vjehrrën e saj, që është përdorur për ta larguar atë nga banesa bashkë me dy fëmijët.

Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
Kliko per me shume info
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here