Fiks Fare: Zyrtari i Portit të Sarandës, taksist për turistët me makinën e punës

zyrtari-sarandeEmiljano Hoxha, i cili përgjigjet për sigurinë e portit të Sarandës, shkel rregullat e sigurisë duke futur brenda perimetrit të portit makinën e tij personale me targa AA 722, tip “Benz Mercedes”, të cilën e përdor si taksi për turistët që mbërrijnë në këtë port.

Shofer taksie herë punon vetë e herë një i afërmi i tij, në oraret kur ai është në detyrë. Klientët i gjen vetë gjatë ushtrimit të kësaj detyre. Duke thyer kështu sigurinë portuale, atë për të cilën është vendosur për ta ruajtur.

Kliko per me shume info

Tarifat që përdor me taksinë e tij të palicencuar janë: Transporti Port-Syri i Kaltër – 35 euro; Port -Syri i Kaltër-Butrint -70 euro.

Veten e prezanton si Emiljano Zapata dhe nuk nguron që të presë e të orientojë drejt taksisë turistët që mbërrijnë në port, edhe pse mban uniformën e punonjësit të portit.

Biseda me një punëtor të portit Sarandë.

Kërkohet një taksi për katër turistë. Punonjësi të drejton te Emiljano Hoxha (shefin e sigurisë).

Fiksi: Ndonjë taksi?
Punonjësi i Portit: Taksia? O Emiljano…ku vajti Emiljano?
Punonjësi i Portit: Emiljano hajde një sekondë të lutem!
Punonjësi i Portit: Është edhe punonjës i sigurisë këtu, punon edhe taksi.
Fiksi: Si ja kalove? Mirë je?
Emiljano (shefi i sigurisë): Mirë.
Fiksi: Do vijnë nja katër të huaj. Duan të shkojnë tek Syri i Kaltër edhe Butrint. Ti nesër a je këtu?
Emiljano: Po këtu jam. Tek porti. Do ta zgjidhim. Po nuk erdha unë do të vij një shok i imi.
Fiksi: Punon edhe ti taksi?
Emiljano (shefi i sigurisë): Po, po. Në rregull. Këtu më ke mua që në 06:15.
Fiksi: Do flasim.
Emiljano (shefi i sigurisë): Kërko Emiljanon.
Fiksi: Emiljanon!
Emiljano (shefi i sigurisë): Po Emiljanon, Emiljano Zapata biles.
Emiljano (shefi i sigurisë): Unë jam që rri këtu. Por do jem me uniformë nesër.
Fiksi: Çfarë makine ke?
Emiljano (shefi i sigurisë): Një katër fenerësh të rregullt. Full, full, full.

Biseda me Emiljano Hoxhën një ditë më vonë.

Nga porti te Syri i Kaltër- 35 euro. Nëse shkon në Butrin, pazari është 70 euro.

Emiljano (shefi i sigurisë): Hë more çfarë bëre?
Fiksi: S’kanë ardhur akoma ato.
Emiljano (shefi i sigurisë): S’të erdhën e?
Fiksi: Po i pres.
Emiljano (shefi i sigurisë): Erdhën ata, e ke këtu djalin.
Fiksi: Epo mirë.
Emiljano (shefi i sigurisë): Me Benz-in tim. Ja do vij tani ai se e dërgova të bënte, nga që nuk erdhe ti e dërgova të bënte një rrugë.
Fiksi: Deri në Butrint, sa lekë?
Emiljano (shefi i sigurisë): Sy të Kaltër –Sarandë apo Butrint?
Fiksi: Syri Kaltër-Sarandë.
Emiljano (shefi i sigurisë): Syri Kaltër- Sarandë është 35 euro. Të rrijë një orë e gjysmë atje që t’i presi. Këtu është 30 euro.
Fiksi: Po t’i marrësh nga Syri i Kaltër e t’i çosh në Butrint e nga Butrinti të vijnë këtu? Të qëndrojnë një orë e gjysmë? Sa duan pastaj?
Emiljano (shefi i sigurisë): Po 70 euro komplet.

Fiksi: A ikim se janë tek hotel “Butrinti”. Kanë dalë dhe kanë ikur se nuk më kanë gjetur këtu. Po na presin atje.
Shoferi (kushëriri i shefit): Ok. Hajde.
Fiksi: Çfarë e ke Emiljanon?
Shoferi (kushëriri i shefit): Djalë teze.
Fiksi: Për ditë punon ti?: Apo kur është ai në punë?
Shoferi (kushëriri i shefit): Jo more. Kur është ai në punë.
Fiksi: Kur është ai pa punë…
Shoferi (kushëriri i shefit): Punon vet. Kur nuk është më merr mua.
Fiksi: Emiljano është përgjegjësi i turnit?
Shoferi (kushëriri i shefit): I të tërë këtyre. I të tërë sigurimit këtu, të portit.
Fiksi: Sa lekë bën që të jap vëllai lekët për këto?
Shoferi (kushëriri i shefit): Për në Sy të Kaltër janë ata?
Fiksi: O vëllai të jap lekët që erdhëm deri këtu. Sa lekë do të japë?
Shoferi (kushëriri i shefit): Një 5 mijëshe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here