Shpiket “droni rrufe”, arma më e re që është e aftë të bëjë …!

droni (1)Irani krijoi dron me rrreze veprimit prej 1.000 kilometrash, që mund të shfrytëzohet edhe për vëzhgim për sulme tokësore dhe detare, pohuan burimet e njësisë elite iraniane “Rojtarët e revolucionit”.

Droni është quajtur “Saegeh”, që në përkthim në gjuhën persiane do të thotë “rrufe”. Mjeti është bartës për shpërthime, por jo edhe i raketave. Ka kamera të sofistikuara dhe është e aftë të sulmojë objektiva edhe natën.

Kliko per me shume info

Mund të fluturojë me shpejtësi prej 250 kilometra në orë, në lartësi deri në 900 metra dhe të paktën 50 centimetra mbi sipërfaqen detare.

Në fillim të muajit ai mjet ishte paralajmëruar nga vetë “Rojtarët e revolucionit”. Fluturakja është bërë sipas dronit amerikan, i cili ishte zënë nga ushtria iraniane në vitin 2011, pas së cilës ishin publikuar edhe fotografi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.