Britania dërgon forca shtesë në Kosovë: Ka ende sfida të mëdha

ushtriaaaSekretari britanik i Mbrojtjes, Sir Michael Fallon, ka thënë se rreth 30 trupa britanikë do të dërgohen për të mbështetur operacionet e NATO-s në Kosovë, raporton BBC.

Ai ka pohuar se sfida të mëdha të sigurisë dhe stabilitetit ende qëndrojnë në Ballkanin Perëndimor.

Kliko per me shume info

Trupat britanike do ta kenë bazën në kryeqytetin e Kosovës, në Prishtinë, dhe do të funksionojnë në mbështetje të KFOR-it në disa operacione, për një periudhë njëvjeçare.

Sir Michael ka thënë: “Nato mbetet një gur themeli i mbrojtjes sonë”.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here