“Bosët” e kanabisit u kapën me 3 milionë lekë cash dhe makina luksoze

benziiKatër persona u arrestuan diten e sotme te akzuuar si pjesë e një grupi që siguronte, paguante e transportonte punëtorë për parcelat e hashashit në Krujë.

Prokuroria ne nje deklarate mbi aksionin tha se se të arrestuarit janë shtetasit, Edmond Kadiu dhe Elton Babai, të akuzuar si organizatorët; Elton Baroka si personi që siguronte punëtorët dhe Idajet Gashi, shoferi i furgonit që bënte transportin e tyre drejt parcelave.
makina-kruje
Ata u arrestuan pas zbulimit të disa parcelave me rreth 5000 bimë cannabis në Krujë, pas të cilës u zbulua edhe mënyra se si ishin rregulluar punët për kultivimin dhe kujdesin për hashashin.

Kliko per me shume info

Sipas dosjes së akuzës, shtetasit Edmond Kadiu dhe Elton Babai, banor te Fushe-Krujes kishin financuar mbjelljen e nja sasie bimesh narrkotike te llojit canabbis sattiva ne zonen qe perfshin Njsia Adminstrative Bubq e Bashkise Kruje.

Në këtë veprimtari kriminale ata kane angazhuar edhe shtetasit Elton Baroka dhe Idajet Gashi.

Keta te fundit sipas porosive te dhena nga dy organizatoret mereshin me grumbullimin e personave qe punonin per perpunimin e lendes se perfituar nga bimet narkotike.

Policia ka bërë shoqërimin edhe të 16 (gjashtembedhjete) personave te tjere, kryesisht gra, te cilet kishin punuar per disa dite ne parcelen ku ishin kultivuar kanabis.makine
leket-kruje
Nga pyetja e tyre doli qarte veprimtaria kriminale e personave te arrestuar. Gjate kontrollit te ushtruar ne banesen e shtetasit Edmond Kadiu u sekuestruan 3.000.000 (tre milion) lek te reja dhe nje automjet BMV te tipit X6.

“Po keshtu u sekuestrua nje atumjet tip Benz CLS i prodhimit te viteve te fundit ne pronesi te shtetasit Elton Babai, si dhe furgoni qe transportonte punetoret per ne parcelat me kanabis”- njofton prokuroria.Capture

Nga kqyerja e parceles rezultoi qe ne te ishin kultivuar mbi 5-6 mije bime te tipit kanabis sativa, te cilat ishin ne fazen e pjekjes.

Të dyshuar si organizatorë:

Edmond Kadiu

Elton Babai

Person që siguronte punëtorët:

Elton Baroka

Shofer i furgonit që transportonte punëtorët në parcela:

Idajet Gashi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here