ALBtelecom, 1 vit internet falas në shtëpinë e fituesit të “Hack Day Albania 2016”

albtelekom-harito“Hack Day Albania 2016”, eventi që organizohet për vitin e dytë radhazi nga ALCIRT dhe nën kujdesin e Ministres së Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, znj. Milena Harito është finalizuar me dhënien e çmimeve për më të talentuarit e teknologjisë së Informacionit.

Ky aktivitet që ka mbledhur nxënës dhe studentë jo vetëm nga Shqipëria, por edhe nga Kosova, kishte në fokus zbulimin e talenteve të reja në fushën e sigurisë kibernetike.

Kliko per me shume info

Këta janë studentë të teknologjisë së Informacionit, të cilët janë të apasionuar pas sigurisë kibernetike.

LEXO EDHE:  Mashtrimi i madh, policia bllokon pikat e "Gulf", vodhi 1 milionë euro nga shqiptarët me tollonat fiktivë

Aktualisht është krijuar një aplikacion web ku janë vendosur me qëllim disa dobësi për të mundësuar identifikimin e tyre nga pjesëmarrësit.  Gjetjet e dobësive pjesëmarrësit i shkruajnë në një raport, i cili i dorëzohet jurisë për vlerësim.

Ministrja e Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, znj. Milena Harito ka theksuar rëndësinë e sigurisë kibernetike në ditët e sotme.

LEXO EDHE:  Mashtrimi i madh, policia bllokon pikat e "Gulf", vodhi 1 milionë euro nga shqiptarët me tollonat fiktivë

“Jemi duke jetuar në revolucionin IV industrial. Siguria kibernetike është jo vetëm çështje e shtetit por edhe e sektorit privat, kompanive të telekomunikacionit, sektorit bankar etj.”, tha ajo.

Ndërkohë, znj. Rovena Bahiti, Drejtore e Agjencisë Kombëtare për Sigurinë Kibernetike (ALCIRT) ka falënderuar ALBtelecom dhe pjesëmarrësit në këtë aktivitet.

ALBtelecom ka mundësuar çmimin për njërin prej fituesve, të cilit i ka dhënë 1 vit internet falas në shtëpi.

LEXO EDHE:  Mashtrimi i madh, policia bllokon pikat e "Gulf", vodhi 1 milionë euro nga shqiptarët me tollonat fiktivë

Kjo nuk është hera e parë që ALBtelecom bashkëpunon me administratën publike në lidhje me projekte të ndryshme që kanë të bëjnë me zhvillimin e fushës së telekomunikacionit dhe inovacionit në vend.

 

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here