AKU në aksion, bllokon salsiçe me Salmonele në Tiranë

Kliko per me shume info

UntitledSiguria e ushqimit është një tjetër operacion i cili po ndërmerret në Shqipëri. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar një sasi me salsiçe, të cilat kishin prezencë Salmonele. Sipas informacioneve të po kësaj organizate, inspektorët e AKU-ës kanë shkuar pranë restorantit dhe kanë marrë mostrat përkatëse. Menjëherë janë kryer analizat dhe është konfirmuar se salsiçet që subjekti i prodhonte vet dhe i tregtonte në restorantin e tij, kishin prezenc Salomenele. Si pasojë AUK kanë bërë menjëherë bllokimin e rapartit të përpunimit të mishin për këtë subject duke asgjesuar produktin që rezultoi me prezencë të Salmonelës SPP. Po ashu nxjerrja në treg të ushqimit të pasigurt bëri që të gjobitej me 300.000 lekë ndaj këtij subjekti.
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë kontrollet në të gjitha restorantet dhe subjektet e tjera, në mënyrë që të garantohet siguria ushqimore për konsumator

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.