Victoria Nuland vizitë në Tiranë, 10 ditë para reformës në drejtësi

Kliko per me shume info

nuland2015Nënsekretarja amerikane e Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, Victoria Nuland, do të vizitojë Kosovën, Shqipërinë, Maqedoninë dhe Serbinë, për të diskutuar për bashkëpunimin dypalësh dhe atë rajonal, si dhe për çështje me rëndësi për këto vende, bëri të ditur Zeri i Amerikës.

Në faqen e Zërit të Amerikës zbardhet axhenda e Nënsekretares amerikane te Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, Victoria Nuland, ku thuhet: Më 10 korrik ajo shkon në Prishtinë, ku do të takohet me zyrtarë të lartë qeveritarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile, ku do të flitet për ecurinë e zbatimit të dialogut Serbi-Kosovë, mbështetje për vazhdimësinë e integrimit Euro-Atlantik dhe përpjekjet kundër korrupsionit.

Kliko per me shume info

Po atë ditë, zonja Nuland shkon në Tiranë, ku do të takohet me zyrtarë të lartë qeveritarë, udhëheqës politikë dhe përfaqësues së shoqërisë civile lidhur me çështjet e bashkëpunimit dypalësh dhe rajonal, përfshirë reformën në drejtësi.

Më 11 korrik, ajo shkon në Maqedoni, ku do të diskutojë për nevojën e zgjidhjes së krizës politike, do të shprehë mbështetjen për zyrën e Prokurorit të Posaçëm dhe për krijmin e kushteve për zgjedhje të besueshme.

Në Beograd ajo do të diskutojë për dialogun me Kosovën dhe do të shprehë mbështetjen për përpjekjet e hyrjes në Bashkimin Evropian.

Më 12 korrik zonja Nuland shkon në Qipro. Para vizitave në vendet ballkanike, zonja Nuland po shoqëron Sekretarin e Shtetit, John Kerry, ndërsa ai udhëton në Gjeorgji, Ukrainë dhe Poloni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.