Skandali “CEZ”, Kastriot Ismailaj nxjerr fytyrën në publik për herë të parë!

Kliko per me shume info

kassEdhe pse kundërshtoi praninë e kamerave, duke tentuar të largohet nga salla e gjyqit, ishte treshja gjykuese që urdhëroi efektivët e policisë të mos lejojnë largimin e Ismailajt nga salla e gjyqit.

I ndodhur në këto kushte, ai tentoi të fsheh fytyrën duke kërkuar nga gjykata që seance në ngarkim të tij, të zhvillohet pa pranin e kamerave. Kërkesën Kastriot Ismailaj e arsyetoi për faktin se nuk dëshironte të shafqej fizikisht në media.

Kliko per me shume info

Por pavarësisht kërkësës së tij, gjykata vendosi të ndërpresë vazhdimin e seancës gjyqësore për shkak të mos paraqitjes së avokatitt mbrojtës. Mungesa e avokatit detyroi gjykatën të shty seancën për me datën 9 shtator kur edhe do të pyetën dëshmitarët e radhës të akuzës, shtetasit Romeo Kara me cilësinë e përfaqëuesit të OSSHE-së, Elvis Mataj si ish-drejtori i kompanisë DIA që administrohej nga i pandehuri Ismailaj dhe ish-kryetari i ERE-së Petrit Ahmeti.

Kastriot Ismailaj që nga muaji shkurt i këtij viti, po gjykohet pranë Gjykatës së Tiranës me cilësinë e të pandehurit për akuzat e “mashtrimi me pasoja të rënda” dhe “pastrim të parave”, të dy këto vepra të kryera në bashkëpunim me persona të tjerë. Sipas akuzës, Ismailaj me anë të falsifikimit e mashtrimit ka arritur të përvetësoi nga kompania CEZ-shpërndarja rreth 5 milionë Euro.

Kjo shumë ka kaluar në llogari të kompanisë DIA, me arsyetimi se kompania e drejtuar nga Ismailaj kishte mbledhur borxhet nga debitorë të ndryshëm të CEZ-it. Për llogari të këtij procesi, atij civil ku kërkohet që Ismailaj të dëmshpërblej OSSHE-në dhe në bazë të ligjit antimafia të pandehurit I janë sekuestruar të gjitha llogarit bankare dhe pasurit që figurojnë në emër të tij dhe familjarëve të afërm. /ABC News/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.