Shitet Lotaria Kombëtare, pronësia i kalon një kompanie të re

Kliko per me shume info

FINANCATLotaria Kombëtare tashmë do të ketë një pronar të ri. Kalimi i aksioneve është miratuar nga Autoriteti i Konkurrencës disa ditë më parë, duke vendosur kalim 100% të kapitalit të shoqërisë Albanisch Osterreichische Gesellschaft tek shoqëria Novamatic Gaming Industries GMBH.

Kompania e re e cila ka marrë në pronësi lotarinë kombëtare është asutriak dhe në Shqipëri operon në tregun e shit-blerjes të pajisjeve elektronike, çka sipas Autoritetit të Konkurrencës nuk krijon përqëndrim në treg.

Kliko per me shume info

Licenca e lotarisë kombëtare është me një kohëzgjatje 10-vjeçare, por vitet e fundit lotaria ka pësuar humbje të konsiderueshme.

Lotaria iu dha kompanisë austriake në shtator të 2012, por nuk njohu shtrirje të gjerë në tregun kombëtar, ndërsa të dhënat tregojnë se në 3 vitet e marra sëbashku humbjet arrijnë në mbi 1 mld lekë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.