Shërbimet sekrete gjermane japin alarmin: 17 terroristë kanë hyrë në Europë

Kliko per me shume info

policia-gjermane“Ka të dhëna të besueshme se 17 persona arritën (në Evropë) me udhëzimet e shtetit islamik ISIS”, ka thënë në një intervistë për gazetën Frankfurter Allgemeine Zeitung kreu i Zyrës Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës (BND).

Shërbimet gjermane të inteligjencës kanë informacion në lidhje me 17 anëtarë të organizatës terroriste të Shtetit Islamik ISIS,  të cilët kanë hyrë në Evropë si refugjatë, por shumica e tyre janë arrestuar, tha kreu i inteligjencës, Hans-Georg Maas.

Kliko per me shume info

“Ka të dhëna të besueshme se 17 persona arritën (në Evropë) me udhëzimet e shtetit islamik ISIS”, ka thënë në një intervistë për gazetën Frankfurter Allgemeine Zeitung kreu i Zyrës Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës (BND).

Maas ka specifikuar se “shumica e tyre janë vrarë ose janë në burg.” Dy prej tyre janë likuiduar gjatë sulmeve terroriste të 13 nëntor të vitit të kaluar në Paris, raporton ‘Albinfo’.

Inteligjenca gjermane gjithashtu beson se Shtetit Islamik ISIS do t`i duhet të përdorë rrugët e zakonshme migrimit në Evropë që përdorin refugjatët, por se në këtë rast “kjo është një demonstrim i mundësisë.”

Gjermania në vitin 2015 ka pranuar më shumë se 1 milion refugjatë dhe azilkërkues.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.