Risia, edhe europianët duan të jetojnë në këtë shtet

Kliko per me shume info

zvicer16Banorët e shtatë nga nëntë vendet evropiane, tetë prej të cilave tani janë anëtare të BE-së, do të dëshironin të jetonin jashtë Bashkimit Evropian, në Zvicër! Kështu thotë rezultat i një studimi të një grupi të shkencëtarëve nga Universiteti i Gjenevës.

Gjermanët, francezët, britanikët, italianët, spanjollët, suedezët dhe grekët janë deklaruar për Zvicrën, që ata besojnë se ka kushtet më të mira të jetesës.

Kliko per me shume info

Mesataren e përsosmërisë zvicerane e kanë “prishur” njerëzit e Polonisë, të cilët mendojnë se më mirë është në Gjermani, si dhe vetë banorët e Zvicrës, të cilët votuan për Suedinë.

Pra, gjermanët dhe zviceranët kanë thënë të jetë më mirë në Suedi. Gjermanët dhe britanikët, si dhe italianët ua kanë zili kushteve të jetesës në Suedi, Gjermani, Britani, Francë, Spanjë dhe Poloni. Suedezët thonë se vetëm në Gjermani është më mirë se në vendin e tyre.

Nga ana tjetër, rekord katastrofal ka Greqia. Banorët e këtyre nëntë vendeve, duke përfshirë vetë grekët, ranë dakord se kushtet e këqija të jetesës janë vetëm në Greqi./albinfo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.