Shqipëria i hap dyert prostitucionit! Pritet “luftë” politike

Kliko per me shume info

prostituta14Pas legalizimit të martesave gay, një tjetër ndryshim i madh kushtetues duket se do të ndodhë. Mësohet se është propozuar liberalizimi i prostitucionit në Shqipëri.

EURALIUS, misioni i Bashkimit Evropian që asiston autoritetet shqiptare për reformën në drejtësi, propozon liberalizimin e prostitucionit, duke kërkuar shfuqizimin e neneve 113 dhe 115 të Kodit Penal.

Kliko per me shume info

Vitin e kaluar, Gjykata e Lartë i kërkoi Gjykatës Kushtetuese shfuqizimin e paragrafit të parë të nenit 113 të Kodit Penal, për t’i hapur rrugë dekriminalizimit të prostitucionit.

Në vendimin e saj, gjykatë vlerëson se neni 113 i KP-së nuk përmban diferencim në përcaktimin ligjor, pasi dënon autorët e prostitucionit, që mund të jenë femra ose meshkuj. Por, Gjykata Kushtetuese e rrëzoi kërkesën e Gjykatës së Lartë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.