Shokuese, këto vende lejojnë martesat me kushërinjtë!

Kliko per me shume info

hartaMartesa me kushërinj të parë në Britaninë e Madhe është e ligjshme, por kjo gjë ka qenë mjaft e ndryshueshme. Martesa ndërmjet kushërinjve ka qenë temë diskutimi për shkak të problemeve për fëmijët – një hulumtim i vitit 2013 dëshmon që fëmijët e kushërinjve të parë kanë gjasa të dyfishta për defekte shëndetësore.

“Ekzistojnë shumë martesa ndërmjet kushërinjve të parë në pakica të caktuara, sidomos ndërmjet pakistanez që vijnë nga rajoni Kashmir. Edhepse dimë mjaft për ADN-në, ka shumë defekte tek fëmijët, gjë që është e pakuptimtë. Ky është një veprim që nuk i takon kohës së sotme. Duhet pasur së paku një rregull e cila thotë që duhet të bëhen analiza të ADN-së para se të regjistrohet martesa”.

Kliko per me shume info

Britania nuk është shteti i parë që lejon këtë lloj martese – por, i bashkangjiten edhe shtete tjera perëndimore, siç mund të shihet në hartë.

E kaltër e errët – martesa e legalizuar e kushërinjve të parë

E kaltër e hapur – martesë e lejuar me ndalesa dhe përjashtime të caktuara

Portokalle – legalizimi varet nga feja dhe kultura

E kuqe – martesa e ndaluar ndërmjet kushërinjve të parë

Roze – martesa e ndaluar, me përjashtime

Ngjyrë kafe – llogaritet si vepër penale

Ngjyrë hiri – nuk ka të dhëna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.