Linja e pabesueshme hekurudhore, në këtë vend shërben vetem treni si mjet transporti

Kliko per me shume info

linja-hekurudhoreNë këto zona me reliev të vështirë, trenat janë i vetmi mjet transporti që kalon nëpër zona thuajse të paimagjinueshme.

Një e tillë është rruga hekurudhore, Chanaral–Llanta Potrerillos, në Kili, e cila ndodhet 2,850 metra mbi nivelin e detit. Thuhet se është më e veçanta në mbarë botë.
Kjo linjë hekurudhore kalon në një terren të pabesueshëm malor, plot me tunele dhe kodrina shkëmbore, që shërben për  furnizimin e minierave me acid sulfurik, i domosdoshëm për pastrimin e bakrit.

Kliko per me shume info

treni

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.