Aviacioni Civil: Në Rinas u gjetën difekte sigurie, po presim rezultatet e hetimit

makina-rinassAutoriteti i Aviacionit Civil ka reaguar lidhur me grabitjen e Rinasit. Pasi e ka konsideruar shumë të rëndë ngjarjen në Aeroportin Ndërkombëtar “Nënë Tereza” (TIA), AAC tërheq vëmendjen se serioziteti i kësaj ngjarje nuk duhet të lejojë askënd të bëjë deklarime të nxituara dhe të papërgjegjshme.

AAC në bazë të kodit ajror dhe ligjit për autoritetin e aviacionit civil, është institucioni që rregullon dhe mbikqyre gjithë veprimtarinë në fushën e transportit ajror civil në Republikën e Shqipërisë.

Kliko per me shume info

Duke ushtruar funksionet mbikqyrëse dhe detyrat e përcaktuara në ligj, AAC sqaron se:

“Në datë 20 Prill 2016, AAC në bashkëpunim me Policinë e Shtetit, ka kryer një testim të fshehtë të sigurisë në aeroport, në ushtrim të funksioneve të tij rregullatore/mbikqyrëse dhe jo operacionale. Në raportin e dërguar në dt. 13/05/2016 janë evidentuar dështimet në zbatimin e 3 masave të sigurisë nga Operatori TIA. Në të njëjtin raport, AAC ka rekomanduar veprimet detyruese për korrigjimin e gjetjeve”.

Autoriteti i Aviacionit Civil bën me dije se në dt. 07/06/2016, Operatori TIA dërgoi Planin e Veprimeve Korrigjuese për mangësitë e identifikuara nga raporti i datës 20 Prill.Pas shqyrtimit të masave të propozuara, AAC më dt. 08/06/2016 kërkoi rivlerësimin e masave të propozuara, dhe është në pritje të Planit të rishikuar nga ana e TIA-s.

AAC deklaron se do të presë rezultatin e hetimit nga organet kompetente, rezultati i të cilit, bashkë me rekomandimet e AAC do t’i dorëzohet edhe Organit Shtetëror të Autorizuar, përkatësisht MTI dhe MZHETTS, për ta vlerësuar atë kundrejt edhe detyrimeve të kontratës konçesionare, për pjesën që lidhet me zbatimin e masave të sigurisë së Aviacionit Civil të parashikuar në këtë kontratë.

“AAC po ndjek dinamikën e kësaj ngjarjeje dhe theksojmë se është detyrim ligjor për të respektuar konfidencialitetin sipas ligjit”.

LEXO EDHE:  Droga në Vlorë, deputeti i PD tallet keq me policinë: Vetëm agjentët e Rusisë mund ta mohojnë këtë sukses

AAC thekson se në përmbushje të detyrimeve ligjore do të vazhdojë aktivitetin mbikqyrës ndaj operatorit të Aeroportit, për mbrojtjen e aviacionit civil nga aktet e ndërhyrjes së paligjshme dhe për të garantuar standartin më të lartë të sigurisë në këtë aeroport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here