“Raiffesien Bank” fsheh milionat e vjedhura në Rinas: Presim hetimin. Nuk tregon shifrën

Kliko per me shume info

bankaaRaiffesien Bank ka thyer heshtjen për super grabitjen e ndodhur në Rinas. Me ne fund, kjo banke ka pranuar se parate e vjedhura ishin te sajat por serish nuk ka bere tranpsarence ne lidhje me shumen e vjedhur.

Raiffesien Bank ka pranuar zyrtarisht ate qe ishte thene qe prej dites se pare se parate e marra nga grabitesit ishin të sajat dhe se po dërgoheshin në Vjenë, në selinë qendrore të bankës.

Kliko per me shume info

Banka e nivelit të dytë në Shqipëri, ka reaguar në profilin e saj në Facebook, duke shpjeguar se beson në punën e policisë dhe prokurorisë që do të zbardhin këtë ngjarje.

“Përsa i përket ngjarjes së Rinasit, organet kompetente, Policia dhe Prokuroria po hetojnë çështjen dhe ne kemi besim në aftesinë dhe profesionalizmin e tyre në ushtrimin e detyrës”, thekson banka.

Deklarata:
Keto dite ne disa portale online po qarkullon nje lajm me titull “Raiffeisen Bank ua merr qytetareve parate e grabitura ne Rinas”, bazuar ne postimin e nje qytetari ne Facebook. Qytetari ka postuar gjithashtu edhe nje leter qe Raiffeisen Bank ka derguar per njoftimin e klienteve ne lidhje me komisionet e reja qe Banka do te vendose duke filluar nga muaji Tetor 2016, me pretendimin qe Banka do te vendose komisione te reja me qellim zevendesimin e parave te grabitura ne Rinas.
Raiffeisen Bank deshiron te sqaroje te gjithe klientet e saj dhe opinionin publik qe Banka duhet te jete transparente me klientet e saj dhe duhet te informoje ata per termat dhe kushtet e produkteve dhe sherbimeve qe ajo ofron si dhe komisionet dhe tarifat qe ajo vendos ashtu si te gjitha bankat e tjera ne sistemin bankar shqiptar. Per me teper, te gjitha bankat ne Shqiperi jane te detyruara te zbatojne rregulloren e Bankes se Shqiperise ne lidhje me transparencen.
Gjithashtu, deshirojme te theksojme qe Raiffeisen Bank ka filluar procesin e njoftimit te klienteve me ane te ketyre letrave ne Shkurt te vitit 2016.
Persa i perket ngjarjes se Rinasit, organet kompetente, Policia dhe Prokuroria po hetojne çeshtjen dhe ne kemi besim ne aftesine dhe profesionalizmin e tyre ne ushtrimin e detyres.
raiffeisen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.