Gjuha shqipe fillon zyrtarisht përdorimin në Mal të Zi

Kliko per me shume info

gjuhaPas kërkesave të vazhdueshme të faktorit politik shqiptar dhe ndërhyrjes së faktorit ndërkombëtar, në Parlamentin e Malit të Zi, ka filluar përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe.

Analistët e pavarur në Mal të Zi, e mirëpritën përdorimin e gjuhës shqipe në Parlament ku, siç thonë ata, 25 vjet pas pluralizimit politik, realizohet një nga të drejtat më themelore të pakicave në vend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.