Ja si i maskon ushtria dronët, duken si zogj e shqiponja

Kliko per me shume info

“The Verge” raporton se një dron i rrëzuar në Mogadishu të Somalisë duket më pak si dron e më shumë si zog, e madje i ka krahët të lëvizshëm që të duket sikur i përplas. (Foto 6 dhe 7)

Nuk janë të qarta rrethanat se si është rrëzuar apo nëse raportimi është i vërtetë, por njihet fakti që ushtritë kanë zhvilluar dronë që duken si zogj.

Një model është “Maveric”, që mund të lëshohen nga një tub në formë topi, siç mund ta shihni në video.

Kliko per me shume info

Një tjetër model i njohur është nga kompania spanjolle Maxam, e cila e ka maskuar dronin Shepherd-MIL që të duket si shqiponjë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.