Rezultat befasues nga studimi për heqjen e dhjamit në bark

Kliko per me shume info

dhjamiNjë studim i publikuar nga BBC tregon se si mund ta eleminoni dhjamin ne bark.

Ekspertët rekrutuan 35 vullnetarë dhe i ndanë ata në katër grupe.

Kliko per me shume info

Grupi i parë u përqëndrua në një stil jetese aktiv pa ndryshime në dietë, ndërsa grupi i dytë te ushtrimet për barkun.

Grupi i tretë ndoqi sugjerimin për të pirë tre gota qumësht në ditë (pasi bulmetet ekskretojnë yndryrnat). Grupi i katërt ishte grupi i dietës.

Ata nuk ndaluan së konsumuari ushqimet që hanin më parë, por pakësuan sasinë dhe racionet e tyre.

Nga studimi i cili zgjati 6 javë, rezultoi se pavarësisht se të gjitha vullnetarët panë ndryshime në barkun e tyre, fituesi ishte grupi i katërt – ai me dietë të kontrolluar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.