Alarm! Largoni menjëherë këto çokollata nga fëmijët, ja çfarë rrezikoni!

Kliko per me shume info

ae9db7c7c9RWKEUOT_2428_08223d7516_largeAutoriteti i Sigurisë Ushqimore Europiane ngre alarmin duke këshilluar prindërit që të mos blenë çokollata “Kinder”, pasi në to janë gjetur elementë kancerogjene.

Sipas Indipendent, lajmi në fjalë ka sjellë reagimin e menjëhershme të qeverive europiane, të cilat kanë kërkuar analizimin e përmbajtjes së tyre.

Kliko per me shume info

Autoriteti gjerman ka bërë i pari analizën e përmbajtjes së tyre, dhe në fund rezultati ka qënë shokues, pasi është konfirmuar se në çokollatat “Kinder” janë gjetur elementë të rrezikshëm për shëndetin e fëmijëve.

Specialistët kanë gjetur hidrokarbure të naftës aromatike (MOAHs), të cilat janë të krijuara kur nafta është rafinuar. Ky element është kancerogjen, përshkruajnë shkencëtarët. U testuan 20 produkte të ndryshme, duke gjetur tre elementët më të rrezikshëm me efekte anësore.

Pas këtij zbulimi disa kompanive në Gjermani, “Ferrero Kinder Riegel”, “Lindt Fioretto Nougat Minis”, u është kërkuar që të heqin produktet, por ato refuzuan.

Specialistët sugjerojnë të mos konsumohen këto çokollata, ndërkohë që kompanitë thonë se, gjithçka është në rregull dhe se çdo prodhim është i shëndetshëm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.