BERZH paraqet listën e akseve rrugore që do i kemi me pagesë

Kliko per me shume info

aksetQeveria ka parashikuar 8 akse të tjera rrugore që do yë jepen me pagesë. Rruga e Kombit nuk do të jetë e vetmja në listë. Plani për taksimin e tyre ka filluar prej kohesh, ndonëse ende disa akse nuk janë përfunduar, apo janë edhe në fillimet e punës së tyre.

Një studim i BERZH, paraqet listën e akseve me pagesë; rruga Tiranë-Durrës, Tiranë-Elbasan, rruga e Arbrit, Levan-Vlorë, Durrës-Fier, Levan-Tepelenë, Elbasan- Kapshticë dhe Tiranë-Hani i Hotit. Tarifa e sugjeruar për këto rruge luhatet mes rreth 1 deri ne 2.6 Euro, ku kostoja më e lartë, I përket rruges së Arbrit, duke parashikuar që do të ketë taksën të dytë më të lartë pas Rrugës së Kombit.

Kliko per me shume info

Vitin e kaluar Ministri i Transportit pati shpalosur planin e dhenies me koncesion te disa prej akseve me te rendesishme ne vend.

Por, burime zyrtare nga ministria bejne te ditur se ende nuk ka ndonje plan konkret per dhenien me koncesion, e tarifimin e rrugeve te permendura nga BERZH.

Pak dite me pare ministria shpalli fituesin e koncesionarit qe do te menaxhoje e mirembaje rrugen e kombit.

Tarifa per kete rruge pas 6 muajsh nga nenshkrimi i marreveshjes, do te jete 5 euro per çdo automjet, nje vlere kjo 3.7% me e larte se shuma e parashikuar nga nje prej konsulenteve nderkombetare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.