Tre milionë emigrantë hynë në SHBA në 2014-2015

Kliko per me shume info

migracioni-shbaMigrimi legal dhe jolegal në Shtetet e Bashkuara është rritur gjatë dy vjetëve të fundit, duke arritur nivele të papara qysh në fillim të shekullit 21.

Qendra për Studime të Migracionit po ashtu bën të ditur se numri më i madh i migrantëve është nga Azia dhe jo Amerika Latine.

Kliko per me shume info

Gjetjet vijnë në kohën kur kandidati republikan për president të SHBA-së, Donald Trump, ka premtuar se do të ngrejë mur në kufi me Meksikën për të ndaluar hyrjen e migrantëve të paligjshëm në SHBA.

Gjetjet e reja tregojnë se mbi tre milionë migrantë legalë kanë hyrë në SHBA më 2014 dhe 2015.

Shifra paraqet 39 përqind rritje nëse krahasohet me dy vjetët paraprakë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.