PD, Bozdo: Investitorët e huaj po braktisin vendin

enno-bozdo2014Partia Demokratike, në një reagim me Sekretarin Organizativ Enno Bozdo, deklaroi se “si rezultat i rritjes së taksave dhe përkeqësimit të klimës së biznesit, investitorët e mëdhenj kanë braktisur vendin”.

“Investimet e huaja direkte kanë rënë këtë vit me 40%. Dhoma Amerikane dhe ajo Gjermane e Tregtisë shprehen se klima e biznesit është përkeqësuar në pikiatë.
FMN-ja deklaron se politika e taksave të larta progresive ka dështuar plotësisht dhe koncesionet korruptive i kanë marrë frymën ekonomisë. Ndërsa Rama mburret me një projekt dhe një investitor që i takon qeverisë të mëparshme“, deklaroi Bozdo.

Kliko per me shume info

Ai shtoi se “në sektorin e hidrokarbureve, “Bankers“ u detyrua nga kjo qeveri të ndërpresë prodhimin dhe në fund të largohet. Shumë multinacionale të tjera kanë mbyllur zyrat dhe po largohen me shpejtësi nga Shqipëria. Ndërsa inkurajojmë Shell-in dhe e mbështesim plotësisht për investimin dhe besimin që ka në suksesin e projektit, theksojmë se vetëm largimi i Ramës do të mundësojë ardhjen e investitorëve dhe kthimin e Shqipërisë në një vend tërheqës për investimet e huaja“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.