Provimi i gjuhë-letersisë, maturantët nxjerrin testin në Facebook

Kliko per me shume info

testi-maturesPas provimit të gjuhës angleze, 40.392 maturantët iu nënshtruan sot provimit të dytë të maturës shtetërore, që është ai i gjuhë-letërsisë.

Provimi nisi në orën 10:00 dhe zgjati 2 orë e 30 minuta, ndërkohë që maturantët duhet të paraqiteshin 1 orë e 30 minuta para këtij orari, të pajisur vetëm me një dokument identifikimi.

Kliko per me shume info

Po përpara se të niste testimi, në rrjetet sociale qarkulluan foto të pyetjeve të testit. Momentalisht nuk dihet ende se si është bërë e mundur dalja paraprake e testit.

Në të gjithë Shqipërinë ishin 207 qendra provimi, ndërsa MAS ka krijuar 5 qendra korrigjimi përkatësisht në Tiranë, Fier, Elbasan, Korçë dhe Shkodër.

Pas gjuhës angleze te zhvilluar disa ditë më parë dhe provimit të gjuhë- letërsisë ditën e sotme, maturantët do t’i nënshtrohen edhe 2 provimeve të tjera, matematikë dhe provimi i lëndëve me zgjedhje. I gjithë procesi mbyllet me datë 24 qershor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.