Zbulimi revolucionar, me këto goma makina juaj lëviz 360 gradë lehtësisht

Kliko per me shume info

Një video mbresëlënëse tregon disa goma makinash, të cilat mundësojnë lëvizjen në të gjitha drejtimet dhe rrotullimin e gomave në 360 gradë.

Kliko per me shume info

Anglezi, i cili ka realizuar shpikjen, Matthew Liddiard, ka marrë pjesë vetë në video, duke provuar rrotat e makinës së tij, “Toyota Echo”.

Videoja tregon se makina lëviz nga njëra anë në tjetrën, pa patur asnjë pengesë. Gomat qëndrojnë në mënyre pingule me trupin e makinës, pavarësisht pozicionit të saj.

goma-parkimLiddiard ka theksuar se këto goma janë krijuar për tu përdorur në të gjitha kushtet e motit dhe se me to mund të parkohet kudo. “Ata janë më të fortë, më të shpejtë, dhe të kontrolluara më saktë se të tjerat”.

Gomat e Liddiard, janë mundësuar nga çifti rrotullues,(pajisje që ka tendencën të rrotullojë një objekt në të gjitha drejtimet).Kjo pajisje kushton 24 mjë paund.

Liddiard shpreson se së shpejti të shesë krijimin e tij kompanive të mëdha si “Goodyear ose Honda”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.