Përdorimi i celularëve, ja efektet që shkaktojnë para gjumit

Kliko per me shume info

pergjim-celularCelularët janë bërë një nevojë e domosdoshme, por edhe një sëmundje. Ndonëse shumë pak njerëz dinë për efektet anësore që i ka përdorimi i celularëve, e sidomos para gjumit nuk e reduktojnë përdorimin e tyre.

Por ja cilat janë disa nga efektet që shkaktojnë telefonat:

Kliko per me shume info

Rrezet elektromagnetike

Celularët janë vazhdimisht të përfshirë në procesin e dërgimit dhe marrjes së sinjaleve. Celularët përdorin valë elektromagnetike për të mbajtur sinjalin e fortë.

Këto valë elektromagnetike që vazhdimisht janë pjesë e celularëve mund të kenë efekte të dëmshme në trurin tuaj, e sidomos kur ekspozoheni për një kohë të gjatë ndaj tyre.

Problemet me gjumë

Shumë studime të ndryshme tregojnë se përdorimi i celularit para gjumit e shkakton pagjumësinë. Drita e kaltër nga ekranet e celularëve e pengon lirimin e metatoninës dhe kjo ndikon në problemet me gjumë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.