Shteti i parë që bëri realitet autobusët pa shofer

Kliko per me shume info

autobusettDy autobusë të Postës vetëlëvizëse, 20 km / h qarkullojnë në mes të qendrës së qytetit dhe stacionit të trenit. Kjo është hera e parë që në Zvicër autobusë të tillë vihen në funksion.

Autobusë vetëlëvizës mbërrijnë për herë të parë në Zvicër. Autobusët elektrikë janë testuar në muajt e fundit në hapësira private, ndërsa tani janë vënë në qarkullim në mes të qendrës së qytetit dhe stacionit të trenit.

Kliko per me shume info

Autobusët kanë ajër të kondicionuar, një bateri të dytë gjithashtu që i bën të lëvizin mes gjashtë dhe dymbëdhjetë orëve pa rimbushje.

Përveç kësaj, automjetet janë të pajisura me një devijim, në mënyrë që ata të jenë lehtësisht të arritshëm për njerëzit dhe me lëvizshmëri të reduktuar. Autobusët vetëlëvizës arrijnë një shpejtësi prej maksimale 20 km/h, dhe janë të pajisur me njëmbëdhjetë ulëse.

Në këtë projekt janë përfshirë ETH nga Lozana (EPFL), Universiteti i Shkencave të Aplikuara Perëndimore Zvicër (HES-SO), qyteti i Sionit dhe Kantoni Valais./albinfo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.