Vritet shqiptari që luftonte kundër ISIS në Siri

Kliko per me shume info

siriVritet nje tjeter shqiptar qe luftonte ne Siri kunder ISIS. Viktima eshte Refik Horozi, 60 vjeç, me prejardhje nga Prishtina dhe është shqiptari i parë që luftonte kundër Shtetit Islamik (ISIS) në Siri.

Behet me dije se viktima, i është bashkuar rebelëve kurdë (YPG) prej 15 shtatorit të 2014, për të luftuar padrejtësitë dhe masakrat e ISIS. Mediat kurde i kane kushtuar një vemendje të veçantë 60 vjeçarit, që pavarsisht moshës ka qenë një nga luftëtarët më besnikë të forcava YPG në Siri.

Kliko per me shume info

Shqiptari ishte një nga luftëtarët më të përkushtuar dhe ka qendruar në front në momentet më të veshtira gjatë luftimeve në Kobani. Rrethimi i Kobanit u nis nga militantë të Shtetit Islamik më 13 shtator 2014 për të çliruar rajonin dhe qytetini e Kobanit, që ndodhet në veri të Sirisë afer kufirit me Turqinë.

Me 2 tetor 2014, ISIS pushtoi 350 fshatra dhe qytete kurdë afer Kobanit, duke shkaktuar një shperngulje të rreth 400,000 kurdëve drejt Turqisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.