Ushtria Amerikane ende shfrytëzon Windows XP-në

Kliko per me shume info

xpFlota Detare Amerikane ende është duke e përdorur sistemin operativ në kompjuterët e tyre. Windows XP, dhe kjo po i kushteton buxhetit amerikan me miliona dollarë në vit.

Përkrahja për këtë sistem operativ nga Microsoft është ndërprerë më shumë se një vit më parë.

Kliko per me shume info

Flota Detare Amerikane i paguan kompanisë për prodhimin e softuerëve 9 milionë dollarë në vit për të vazhduar me freskimin e sigurisë së Windows XP për anijet e veta, raporton “ABC7 Chicago”.

Flota thotë se mbështetet në kompjuterë dhe programe më të vjetra që kërkojnë sistemin operativ të vjetër 14 vjet. Por ata thonë se dikur do të vijë koha që t’i zëvendësojnë këta kompjuterë.

Windows XP u lansua 14 vjet më parë, më 2001.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.