Nga modeli i dy partive popullore tek modeli i fragmentarizimit në parti klienteliste!

Kliko per me shume info

Afrim KrasniqiNga Afrim Krasniqi

Votat ne 25 vjet, nje tabele qe tregon renien e partive te medha (lajm i mire) dhe ngritjen e partive te vogla, fillimisht me identitet ne spektrin politik (lajm i mire) dhe me pas te shnderruara ne modele klienteliste (lajm i keq)! Evoulim i sistemit perfaqesues!?

Kliko per me shume info

Po, por jo ne drejtimin e duhur, jo me pune dhe jo me dinjitet! Dikur nje pale akuzohej se “vjedhin votat për të vjedhur Shqipërinë dhe vjedhin Shqipërinë për të vjedhur vota”, sot pala e akuzuar akuzon akuzuesin! Secila ka te drejte.

Per faj te tyre dhe vetem te tyre sistemi ruhet i njejte edhe pas rotacionit. Nje sistem i mbyllur klientele qe demton cilesine e perfaqesimit, te demokracise dhe te (mire)qeverisjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.