Ky është “Transformeri” i Ushtrisë Turke

Kliko per me shume info


Autoblinda “Samur” e prodhuar nga inxhinierët turq me mundësi vendore për Forcat e Armatosura të Turqisë, mund të ndryshojnë formë duke siguruar përparimin e ushtarëve pa ndërprerje si në tokë ashtu edhe në ujë.
Ushtria që gjatë operacionit mund të ndeshet me lumenj, pa humbur kohë, e kthen “Samur”-in në një urë portative duke mundësuar kalim ose e kthen autoblindën në një veti lundruese.
“Samur” në fushën e betejës mund të tejkalojë fare lehtë pengesën e ujrave dhe siguron përparimin e shpejtë të njësive të tjera ushtarake turke pa marrë parasysh tokën apo ujin.
Siç njofton “TRT”, këto autoblinda njëkohësisht mund të lidhen me njëra tjetrën dhe mund të krijojnë ura të gjata.
“Samur” është afërsisht 13 metra e gjatë, 4.1 metër e lartë dhe peshon afërsisht 36 ton dhe transformimi nga automjeti në mjet lundrues zgjat vetëm 1 minutë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.