Ky është futbolli më brutal që keni parë ndonjëherë

Kliko per me shume info

Calcio Storico, ndryshe “futbolli historik”, është një formë antike e të luajturit futboll, që daton nga shekulli 16 e tutje.

Loja organizohej në Perandorinë Romake dhe atëbotë njihej si “Harpastum”, e luhej me nga më shumë se 20 lojtarë për skuadër, transmeton Klan Kosova.

Rregullat e lojës lejonin të përdoreshin edhe këmbët edhe duart. Për më tepër, në ndeshje ishte e lejueshme edhe të goditej me çkado që ishte e mundur në çdo pjesë të trupit, përpos në kokë.

Kliko per me shume info

Dhunimi i kundërshtarit po ashtu ishte i lejueshem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.