Kuvendi me komision të veçantë për MSA-në

Kliko per me shume info

kuvendN/komisioni për mandate dhe imunitete i Kuvendit të Kosovës ka përmbyllur hartimin e projektligjit për Kuvendin e Kosovës.

Ky projektligj ka kaluar pa ndonjë debat të madh dhe është proceduar për në Komisionin për Legjislacion.

Kliko per me shume info

E veçantë e këtij projektligji është se është paraparë edhe një komisioni i veçantë i Kuvendit që do të merrej vetëm me përcjelljen e MSA – së për Kosovën, njofton Klan Kosova.

Po ashtu janë paraparë edhe çështja e benificioneve të deputetëve, ku Albulena Haxhiu, ka thënë se deputetët nuk duhet të gëzojnë pension suplementar.

Ndërkohë që deputeti Armend Zemaj ka thënë se kjo çështje është rregulluar në bazë të aktgjykimit të Gjykatës Kushtetues sa i përket benificioneve të deputetëve.

Me këtë projektligj ka thënë se sigurohet pavarësia buxhetore si dhe një fleksibilitet më i madh i Kuvendit të Kosovës..

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.