Kjo është makina vetë-komanduese e Google

Kliko per me shume info

makina-googleGoogle ka ndërmarrë një hap tjetër drejt makinave të vetë-komanduara gjatë ditës së Enjte, pasi kompania ka prezantuar prototipin e saj të ri i cili tashmë është duke përshkruar rrugët e Mountain View, Kaliforni.

Google ka theksuar sigurinë e kësaj makine vetë-komanduese prej dy dyersh. Kompania ka treguar se çdo makinë vet-komanduese ka një njeri si shofer rezerv, një rrotë drejtuese të lëvizshme si dhe pedale të cilat do ti krijojnë mundësinë shoferit të marrin drejtimin e saj nëse do të jetë e nevojshme . Makina do të ketë një shpejtësi maksimale prej 25 metra/orë.
Makina e re e kompanisë gjithashtu përmban sensorë të cilët lejojnë të kuptohet nëse ka objektë të tjera afër, përfshirë këtu edhe objekte shumë të vogla si qeset plastike që përdorim për Pazar.

Kliko per me shume info

Google ka nisur të testojë makinat të vet-komanduara që prej vitit 2009, kur ata vendosën në rrugët e Kalifornisë të tilla si Toyota Priuses.

Pjesë e strategjisë së Google është të ofroj makina vet-komanduese për prodhim të shumtë në vitin 2020, një raport I cili përfshin diskutime me emra të mëdhenj si Ford, Toyota dhe Volksëagen. Arritja deri në atë ditë përfshin gjithashtu uljen e çmimeve, duke përmendur këtu se një sensor kushton deri $70,000 secila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.