Eurogrupi refuzon kërkesën, Greqia në prag të falimentimit

Kliko per me shume info

greqiMinistrat e vendeve anëtare të eurozonës së Bashkimit Evropian sot janë pajtuar që programi për dhënien e kredisë për Greqinë duhet të skadoj ashtu siç parashihet më 30 qershor, pasi Greqia ka thirrur referendum për planet e reformave, ka thënë shefi i eurogrupit, Jeroen Dijsselbloem, duke e lënë Athinën në rrezik të falimentimit ndaj Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Në këtë mënyrë është refuzuar kërkesa e Greqisë për zgjatjen njëmujore të afatit.

Kliko per me shume info

Zoti Dijsselbloem, që është ministër i financave i Holandës, tha se ministrat tash do ta vazhdojnë diskutimin pa Greqinë për “konsekuencat” dhe do të “përgatiten për atë që nevojitet që sigurimi i stabilitetit në eurozonë të mbetet në nivelë të lartë”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.