Engel: Krijimi i Speciales nga Kosova, zgjidhja më e mirë

Kliko per me shume info

engelLigjvënësi amerikan, Eliot Engel, ka thënë se themelimi i Gjykatës Speciale për krime lufte në Kosovë nga vetë institucionet e Kosovës do të ishte zgjidhja më e mirë. Engel i ka bërë këto komente në Prishtinë, pas takimit me presidenten e Kosovës, Atifete Jahjaga.

“Besoj se nëse nuk do të ketë ndonjë Gjykatë Speciale, do të ketë një lloj gjykate nga Kombet e Bashkuara. Do të jetë njëra ose tjetra. Personalisht, mendoj se Kombet e Bashkuara nuk janë rruga e duhur, sepse mendoj se Kosova nuk duhet të marrë tronditje nga Kombet e Bashkuara. Gjykata Speciale është e vështirë dhe e dhimbshme, por është zgjidhja më e mirë”, ka thënë Engel. Engel, i cili njihet si mbështetës i fuqishëm i çështjes shqiptare në Ballkan, po qëndron për vizitë pesëditëshe në Kosovë. rel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.