AKBN: Lejet minerare, administrim dhe monitorim me sistem elektronik

Kliko per me shume info

akbnAgjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore (AKBN) prezantoi sot modulin elektronik të administrimit dhe monitorimit të lejeve minerare në një takim informues me grupet e interesit, që operojnë në të gjithë vendin.

AKBN ka tashmë të plotë në sistem elektronik si administrimin, edhe monitorimin e aktivitetit të koncesioneve dhe lejeve minerare mbi burimet natyrore të Shqipërisë. “Ky sistem elektronik synon përmirësimin e menaxhimit të informacionit, efiçencën e monitorimit, raportim të avancuar e të automatizuar të sistemit, si dhe hedhjen në sistem të raportimeve nga kompanitë nëpërmjet një portali web. Portali ofron mundësi ndërveprimi të dyanshëm me kompanitë apo palët e treta të autorizuara”, tha drejtori i Drejtorisë Minerare në AKBN, Azbi Arapi.

Kliko per me shume info

Sipas tij, agjencia ka rritur transparencën ndaj subjekteve minerare.
Në vitin 2013 deklarimi i subjekteve minerare ishte afro 30 për qind, ndërsa tashmë po menaxhohet sistemi elektronik mbi të dhënat e bizneseve të pajisura me leje minerare.
“Ky sistem është në kuadrin e transparencës, eleminon evazionin dhe korrupsionin. Te dhënat hidhen në sistem të realizuar nga kompania CCS”, tha Arap

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.