Fshati misterioz, më i pasuri në botë

Kliko per me shume info

fshati-pasurHuaxi vlen si një fshat më i pasur në botë, e cila u krijua në 1961 brenda eksperiment social të krijuar nga një popullsi socialiste, e cila gjendet në Kinë.
Që banorëve të saj u janë të ndaluara për të biseduar me të huajt apo gazetarët.
Prandaj banorët e këtij fshati janë milionerë dhe kanë disa privilegje të veçanta, të tilla si kujdesi shëndetësor, arsimin, shtëpitë luksoze, makina dhe rreth 250,000 dollarë në llogaritë bankare të gjitha falas, transmeton TetovaSot.
Në fshat gjendet edhe i parku i famshëm “Park World” një kopje nga ndërtesat më të famshme nga e gjithë bota.
Numri i saktë i banorëve të këtij fshati nuk është i njohur, por sipas raportit të “AP”, ka “dhjetëra mijëra”, ndërsa në faqen zyrtare turistike, shkruhet se ata janë 350.000.
Por jeta në Huaxi nuk është aq identike si pretendojnë banorët këtij vendi. Dyshohet se ata punojnë shtatë ditë në javë, shpesh në objekte industriale. Këtu ekziston një hierarki strikte në mes të 2000 banorëve të regjistruara të fshatit dhe bijve të familjeve që u vendosën këtu në mes e shekullit të kaluar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.