Rusi, raportohet inflacioni më i lartë prej 2008-tës

rusInflacioni në Rusi ka arritur në 11.4% në vitin 2014, që është shkalla më e lartë prej krizës globale ekonomike në vitin 2008. Ministri rus i financave, Anton Siluanov, tha sot se qeveria do të kërkoj nga parlamenti për shtimin e kufizimit të shpenzimit në 500 miliardë rubla (8.5 miliardë dollarë), nga Fondi Kombëtar i Mirëqenies, derisa Kremlini përpiqet në çdo mënyrë ta ruaj shkallën e shpenzimeve sociale dhe për mbrojtje, në periudhën e rënies së të ardhurave.

Ekonomia e Rusisë është goditur fuqishëm këtë vit nga çmimet e ulëta globale të naftës dhe sanksionet perëndimore, që e kanë kufizuar qasjen e ekonomisë ruse në financimin perëndimor. REL

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.