July 22, 2014

amc-spring980x100px

MASH: Fituesit e universiteteve shpallen në datat 16-17 shtator

universiteti tiranesMinistria e Arsimin njoftoi se në  datat 16-17 shtator  pritet të shpallen fituesit në universitete . Agjensiia kombëtare e proviemve ka thënë se  deri në këtë datë specialistët pranë AKP-së do të bëjnë të gjitha përllogaritjet për të shpallur fituesit e universiteteve në universitetet publike të vendit.

Pas shpalljes së tyre, një ditë më vonë do të nisin edhe rregjistrimet të cilat  shpallen nga vetë universitetet.  Këtë vit pritet që të ketë rreth 30130  mijë fitues në të gjithë vendin. Pas rregjistrimit të fituesve të parë në mes të muajit shtator  dhe mbylljes së rregjistrimeve , universitetet do të shpallin kuotat bosh,  të cilat janë të parealizuara .
Në këtë stad do të hyjë në lojë plotësimi i formularit A3. Formulari A3 përfshin programet e studimit të ofruara nga institucionet publike të arsimit të lartë me kuotat respektive të shpërndara nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Kanë të drejtë të plotësojnë formularin A3 të gjithë kandidatët, të cilët kanë marrë pjesë dhe kanë rezultuar fitues në provimet e Maturës Shtetërore,  por nuk kanë plotësuar formularin A2, kanë marrë pjesë dhe kanë rezultuar fitues në provimet e Maturës Shtetërore, në sesionin e vjeshtës 2013, kanë përfunduar shkollën e mesme jashtë Republikës së Shqipërisë dhe u janë ekuivalentuar rezultatet e shkollës së mesme dhe provimet e Maturës Shtetërore.
Nëse edhe pas kësaj faze do të ketë kuota të parealizuara , ato nuk do të shpallen  më dhe në këtë mënyrë digjen. Kjo është një praktikë që është ndjekur edhe vitin e kaluar nga autoritetet e arsimit.as

Comments
38 Responses to “MASH: Fituesit e universiteteve shpallen në datat 16-17 shtator”
 1. moza says:

  po ne qofte se nk e ploteson formularin a3 a ka mundesi qe dega e maturantit te ndryshpje nga ajo fillestare per shkak te kuotave te paplotesuara

 2. rexhina says:

  po sepse esht faza e dyte perpara a3

 3. nderim says:

  Kush jane dokumentat qe duhen per t’u rregjistruar ne universitetin qe fitojme??

 4. emi says:

  a penalizohet maturanti ne qofte se ka plotesuar vetem 5 preferenca te formulari A2?

 5. max says:

  Kur fillojne regjistrimet?
  Si mund te regjistrohem ne konvikt?

 6. eli says:

  ne cfar ore do dalin rezultatet se n cilen deg kemi fituar

 7. kristi says:

  Kur do dalin pergjigjet?

 8. kristi says:

  Kur do dalin keto pergjigjet se na mbyti ankthi?

 9. isma says:

  Ju lutem sa m shpejt rezultatet jemi shume ne ankth faleminderit per mirekupitimin

 10. Kristina says:

  Ju lutem,na jepni nje pergjigje se kur mund te dalin rezultatete e fituesve tefazes se pare?

 11. xhuliana says:

  Kur dalin pergjigjet se sot eshte data 16 ju lutem mos na vononi me se jemi shume ne ankth

 12. Kristina says:

  Obobo,ankth i papare. Na kuptoni,ju lutem.

 13. Kristina says:

  Publikojini rezultatet,ju lutem.

 14. Kristina says:

  Ju lutem,na thoni dicka se jemi ne pritje.

 15. era says:

  Kur dalin prgj..??

 16. Kristina says:

  Dalin sot apo neser pergjigjet?

 17. elaa says:

  na i nxirrni sot rezultatet ju lutem shummmmmmmmmmmm

 18. Kristina says:

  Ju lutem!

 19. lea says:

  ju lutemi shum na i nxirrni pergjigjet

 20. eva says:

  ku mund te informohemi mbi degen qe kemi fituar se nk po kuptojm me asgje

 21. Rei says:

  po nese fitojme preferencen e katert (prsh)ne formularin a2 ,kemi te drejte ta plotesojme formularin a3 per te fituar preferencen e pare apo te dyte?

 22. shpetim daja says:

  ne cila gazet alin rezultate se na keni len keshtu ne ankth

 23. shpetim says:

  po plotesimi i shtesave si behet

 24. ada says:

  duam pergjigjet ju lutem.

 25. ana says:

  na i nxirrni se na plaset

 26. Kristina says:

  ne cfare ore dalin neser?

 27. Kristina says:

  kur do dalin aman

 28. ina says:

  ne ca ore dalin rezultatet?

 29. lea says:

  ju lutem ministria mund te na informoni se ne cfare ore dalin rezultatet sepse kemi 3 dite qe rrime para internetit flm

 30. Ilda says:

  Edhe sa 7 ore do presim??!

 31. Ilda says:

  Po te pakten te na thoni oren se kemi 3 dit pa gjum mos te rim edhe sot

 32. emanuela says:

  ju lutem kur do dalin pergjigjet se po presim neve?

 33. SONILA says:

  DATA ESHTE 18 DHE PERGJIGJET AKOMA SKAN DALE,KUR DO DALIN KTO TE SHKRETAT SE PO PRESIM????

 34. lea says:

  kshu si po presim ne do cmendemi te gjithe,te pakten na thoni nje ore ta dim dhe ne

 35. artela says:

  po aman kini pak meshire per ne ,te pakten na thoni oren qe dhe ne te rrim te qet ose thoni qe sdo dalin fare

 36. Yes says:

  O njerez po pse lodheni .a nuk e dini ju se jemi ne shqiperi? Zoti na dhashte mundesine te largohemi nga ky vend

 37. geni says:

  ooo mer ma a dolen ato a3

Leave A Comment