Snowden kërkon azil politik në Venezuelë

snowdenVenezuela thotë se ka marrë kërkesë zyrtare për strehim politik nga ish-kontraktori amerikan i zbulimit, Edward Snowden, i cili mendohet se vazhdon të ndodhet në një zonë tranzit të aeroportit të Moskës, që kur shkoi atje nga Hong Kongu dy javë më parë.

Presidenti Nicolas Maduro tha se vetë Snowden do të duhet të vendosë se kur, dhe në se do, që të shkojë në Venezuelë. Presidenti venezuelian i bëri këto komente disa orë pasi ambasada nikaraguane në Moskë tha se kishte marrë një kërkesë të ngjashme me shkrim nga Snowden.

Udhëheqësit e Venezuelës, Nikaraguas dhe Bolivisë kanë thënë të tre, se do t’i jepnin strehim politik 30-vjeçarit Snowden, i cili bëri të njohura informacione sekrete nga programet amerikane të survejimit të kryera nga Agjencia e Sigurimit Kombëtar.

Degjoje Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>